Een kijkje achter de schermen; de productie!

Een kijkje achter de schermen; de productie!

Duurzaam ondernemen & handgemaakte sieraden, best interessant toch? Wij geven jullie in onze blogs graag een kijkje achter de schermen. In deze blog zullen wij meer vertellen over de productie van onze collecties.
Onze sieraden worden geproduceerd in kleine ateliers in Anatolië, Turkije. De sieraden worden met de hand gemaakt en tijdens het productieproces wordt zoveel mogelijk duurzaam geproduceerd. Er wordt uitsluitend met gerecycled zilver en goud gewerkt en bij gebruik van andere materialen, zoals (edel)stenen, wordt geprobeerd zo min mogelijk waste te creëren. Iedereen die werkt aan onze collecties krijgt goed betaald en werkt niet meer dan 8 uur per dag. We proberen daarnaast al onze grondstoffen zoveel mogelijk lokaal aan te kopen zodat we de herkomst van het product gemakkelijk kunnen achterhalen. 
Wij hebben tijdens lopende producties veel contact met de producent om de kwaliteit en arbeidsomstandigheden te waarborgen. Wij werken met een tussenpersoon die regelmatig naar de ateliers gaat om er zeker van te zijn dat alle afspraken omtrent het duurzaam en verantwoord produceren worden nageleefd. Door bovenstaande standaarden bij elke productie aan te houden doen wij ons best om op een verantwoorde manier te ondernemen. 
Wil je een update ontvangen als we een nieuwe post plaatsen op onze blog? Als eerste op de hoogte zijn als wij onze collectie plaatsen? Of wil jij profiteren van kortingsacties speciaal voor onze members? Meld je dan hier aan. Je ontvangt dan een mailtje als we een nieuw artikel plaatsen!
Terug naar blog