Materiaal & onderhoud

Materiaal 

Al onze sieraden zijn handgemaakt, hierdoor is ieder sieraad uniek. Onze producent is B Corp-gecertificeerd. Tijdens ons productieproces wordt gebruik gemaakt van gerecycled zilver en goud. De (edel)stenen die gebruikt worden zijn eerlijk gedolven. Daarnaast wordt er geprobeerd zo min mogelijk 'waste’ te creëren tijdens het bewerken van het materiaal.  

Zilver 

De ‘zilveren’ sieraden worden gemaakt van Sterling Silver, oftewel 925 zilver. Puur zilver is te zacht om sieraden van te maken, daarom wordt het pure zilver gemengd met een kleine hoeveelheid ander materiaal om het sterker te maken. Sterling zilver bestaat grotendeels uit zilver (92,5%), de andere 7,5% bestaat uit andere materialen.  

Gold Vermeil 

De 'Gold Vermeil’ sieraden hebben als basis Sterling Silver, daaromheen zit een laag 18k goud van 2,5 micron dik. Gold Vermeil biedt een perfect evenwicht tussen kwaliteit en waarde. Indien op de juiste manier onderhouden, blijft het levenslang mooi. 

 

Onderhoud 

Elke materiaalsoort heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Deze reageren allemaal op invloeden van buitenaf.

Zilver

Zilveren sieraden kunnen op den duur gaan verkleuren, ze kunnen bijvoorbeeld groenig, zwart of dof worden. Het verkleuren van zilver heet oxideren, dit is een natuurlijk proces bij zilver en dus ook bij zilveren sieraden. Zilveren sieraden reageren ook op de zuurgraad van je huid. De zuurgraad van je huid is per persoon verschillend en is afhankelijk van heel veel factoren. Het heeft bijvoorbeeld te maken met wat je eet, of je medicijnen slikt en de hoeveelheid transpiratie. Poets daarom zilveren sieraden met enige regelmaat op met een zachte pluisvrije doek of een zilverpoetsdoek. Zilveren sieraden kun je ook af en toe even afspoelen onder de lauwe kraan met een milde zeep.

Gold Vermeil

Gold Vermeil sieraden hebben een laagje goud van 18kt wat kan slijten of verkleuren, het is van belang dat je je Gold Vermeil sieraden goed verzorgt. Belangrijk is dat deze sieraden zo min mogelijk in aanraking komen met vocht en warmte. Wij adviseren dagelijks onderhoud van je Gold Vermeil sieraden, om aantasting te voorkomen. Dit kun je doen door je sieraden met behulp van een zachte pluisvrije doek te poetsen. Mocht het materiaal toch verkleuren, kun je dit gemakkelijk weer oppoetsen met een speciale goudpoetsdoek. 

Tips om jouw sieraden langer mooi te houden: 

  • Houd je sieraden schoon met een zachte, pluisvrije (meegeleverde) doek.  
  • Draag je sieraden niet terwijl je slaapt. 
  • Vermijd het dragen van sieraden tijdens het sporten. 
  • Draag je sieraden niet op het strand, in de douche of tijdens het zwemmen. 
  • Vermijd contact met parfum, make-up en andere verzorgingsproducten. 
  • Wanneer je het sieraad niet draagt, bewaar het dan op een koele, donkere plek, bijvoorbeeld in een sieradendoos, dit voorkomt beschadigingen. 
  • Bewaar je sieraden nooit in direct zonlicht of op een vochtige plek.
  • Gebruik nooit chemicaliën van welke aard dan ook om jouw sieraden schoon te maken.