Duurzaam & Ethisch


Duurzaam & Ethisch ondernemen, wat houdt dat precies in? En doen we alles dan helemaal duurzaam? Het antwoord is helaas; nee. We zullen vast niet alles perfect doen. We zijn een start-up en kunnen nog veel leren en willen ook nog veel leren om alles nog duurzamer te doen, maar we zijn zeker op de goede weg.

Onze budgetten gaan al grotendeels zitten in duurdere alternatieven in de gehele keten van het ondernemen. Wij zijn altijd op zoek naar duurzame en ethisch verantwoorde alternatieven. Zo zijn wij op dit moment bezig met het ontwerpen van een collectie met Vegan Leer en Ocean Bound materiaal. We werken daarnaast met een B-corp producent en zoveel mogelijk met lokale en gerecyclede materialen. Iedereen die werkt aan onze producten krijgt goed betaald en werkt onder goede omstandigheden, onze producent houdt hierop ook scherp toezicht. 

Ons kantoorpand is volledig energieneutraal dankzij de zonnepanelen op ons dak en wij rijden beiden elektrisch. Bij het kiezen van verpakkingsmaterialen gaan wij ook zoveel mogelijk voor de duurzamere keuzes. Wij maken gebruik van sieradendoosjes en hebben bewust gekozen voor een kwalitatieve versie zodat deze door de klant ook direct gebruikt kan worden om de sieraden in te bewaren. We printen geen orderbevestiging of factuur, maar werken met één flyer met alle informatie, de rest ontvang je van ons digitaal op de mail. Als wij spullen importeren vanuit het buitenland dan proberen we dit zoveel mogelijk in één zending te laten komen, om zo CO2 uitstoot door onze transporten te reduceren. Wij zorgen dat de materialen die wij hebben besteld ook volledig op gaan, om afval zo te verminderen en bestellen pas nieuwe materialen als het écht nodig is. 

Naast bovenstaande zaken gaat 5% van onze omzet naar goede doelen, die zoveel mogelijk in lijn liggen met onze onderneming en waar wij voor staan. We hebben al vaker een deel van de opbrengst aan goede doelen geschonken, maar met de komst van de website AdornPay Jewellery wordt dit een vast gegeven binnen onze onderneming. We zullen hiermee starten vanaf het 2e kwartaal van 2023. Elk kwartaal kiezen wij een goed doel voor 5% van onze omzet, aan het eind van het kwartaal schrijven wij een blog met de totale opbrengst en met meer informatie over het goede doel en hoe jullie daar aan kunnen bijdragen. Op deze pagina kan je het geselecteerde goede doel per kwartaal terug vinden. 

Natuurlijk vinden we het fijn als jullie als klant ook meedenken. Heb jij een suggestie voor een goed doel? Of heb jij feedback voor ons wat betreft onze keuzes binnen het duurzaam ondernemerschap? Laat het ons dan even weten via onze socials, het contactformulier op de website of mail naar: klantenservice@adornpay.nl