Gold vermeil - wat is dat eigenlijk?

Gold vermeil - wat is dat eigenlijk?

Onze collectie handgemaakte sieraden bestaat uit 2 verschillende materialen: zilver en gold vermeil. Iedereen weet wat zilver is, maar we merken dat veel mensen niet bekend zijn met de term gold vermeil en dat gold vermeil vaak verward wordt met gold plated. Terwijl tussen deze twee grote verschillen zitten. Daarom willen we hier een blog aan wijden. 

Gold plated vs. Gold vermeil 

Bij gold plated sieraden moet de basis van het sieraad een metaalachtig materiaal zijn; zoals koper. Vervolgens komt hier overheen een laagje goud van 0,5 micron. Gold plated sieraden kunnen tegen een scherpe prijs worden aangeboden. Er zit dus wel echt goud als laagje om het sieraad, maar de basis mag van elk metaalachtig materiaal zijn. Hierdoor kunnen de productiekosten laag worden gehouden en kan de verkoopprijs vanzelfsprekend ook zeer aantrekkelijk zijn. De gold plated sieraden blijven, bij goed onderhoud, vrij lang mooi, maar zullen niet jarenlang mee gaan. 

Bij gold vermeil sieraden zijn er meer eisen om een sieraad ook daadwerkelijk als gold vermeil te mogen bestempelen. De basis van het sieraad moet zilver zijn. Over de zilveren basis gaat een laag van minimaal 18 karaats goud en deze laag moet minimaal 2,5 micron dik zijn. De gouden laag is bij Gold Vermeil dus 5 x dikker dan bij een gold plated sieraad en heeft een hogere graad karaat. De productieprijs ligt bij gold vermeil vrij hoog, de verkoopprijs van items van gold vermeil zijn dan ook flink duurder dan gold plated items. Daartegenover staat dat je een item van zeer hoge kwaliteit hebt, door de zilveren basis en de dikke laag goud van minimaal 18 karaat. 

Sieraden van gold vermeil gaan lang mee. Wel raden wij aan niet met de items te gaan douchen, zwemmen of sporten. De zuurgraad van bijvoorbeeld zeep kan het sieraad aantasten. Net als dit bij zilver en goud kan gebeuren. Het sieraad kan schoongemaakt worden met een speciaal onderhoudsdoekje. Je vindt hier alle informatie over het onderhouden van je sieraden.  

Als het sieraad goed onderhouden wordt gaat het jarenlang mee. Omdat het sieraad niet van volledig goud is, is het daarnaast ook nog eens sterker. Goud is vrij zacht. Hierdoor kunnen items van volledig goud snel vervormen. Bij sieraden van gold vermeil zal dit niet gebeuren. De prijs van een gold vermeil sieraad ligt daarnaast vele malen lager dan een sieraad van echt goud. Wat de aanschaf van een sieraad voor meer mensen toegankelijk maakt! 

Wil je een update ontvangen als we een nieuwe post plaatsen op onze blog? Als eerste op de hoogte zijn als wij onze collectie plaatsen? Of wil jij profiteren van kortingsacties speciaal voor onze members? Meld je dan hier aan. Je ontvangt dan een mailtje als we een nieuw artikel plaatsen!  

Regresar al blog